Asalamualaikum & Selamat Sejahtera :) Have fun dekat blog Irah yg tak-berapa-nak-cun nie

Evening ^_^

Asalamualaikum Fellas !


Hi.
Meets here again.
Have a good evening.
^_^

Ok, tdi kt skolah kn, saya happy2 je.
Sebab apa ?
Ok, sebab nya ex boifren saya dia dah tandatangan surat cerai.
Hahahakss.
 Bunyi mcm dah nak mampuih !

Dan lagi satu, ada guru baru tau, nama dia Cikgu Azhar.
But, kitorg pggil dia Cikgu Awan.
Ahakss.
Gelak terabur.
Dia yg suruh kitorg pggil dia cm tu tau.
Hensem plak tu.

Haihh.
Adera, Adera.
Dasar...

Eh, tak.
Saya puji je.
Mmg betul pun dia HANDSOME.
SUPER-DUPER tau.

Ok, banyak hal yg buat saya happy hari ni.
Bt, tak dpt nak d ungkap dgn kata-kata.
Sehh !
Ayat nak mampoosss !

Tdi, saya pegi 1Borneo lpas balik skolah.
Dgn kak sepupu saya.

Muka hodoh saya terpampang di skrin lappy anda.
Saya minta maaf.
^_^

Okeh.
Off to solat Maghrib.
^_^
Jgn lupa dears.
Laksanakan tanggungjawab anda.

Ok, I gotta go now.
Love ya.
Wasalam.

Happy or Sad ??

Hey Fellas !

How are you ??
Hope you all ok.

So, let's begin.

Kemarin, anniversary saya dgn Tarmizie.
Saya happy sgt. Bt, seem there's a problem with him.
Dia slalu sgt marah2 dgn saya kebelakangan ni.
Saya mampu sabar je la. Saya kn sygkn dia. ( ye ke ? )


Saya tak nangis.
Saya juz sedih.
Kalau saya sms dia, dia mcm nak tak nak je sms ngan saya.
Saya tak jugak la paksa dia nak sms ngan saya.

Bt, saya rasa mcm saya tak penting utk dia dah.
Ya, saya faham.
Dia PMR thun ni, so kna study hard.

Dia byk sgt marah ngan saya.
Marah tak tentu psl plak tu.
Saya risau je, ye la.
Kitorg cinta jarak jauh.
Ntah-ntah, dia ada gefren lain tak kt sna.

Saya nak kitorg happy-happy cm dlu.
Tak nak marah-marah lagi dah.

Ok, saya nak b'siap dlu la ek.


 .......
Sebab saya nak shopping !

Bie, Honey miss u !
Ok, I gotta go now.
Bye, love you.
Assalamualaikum. 

Thank You, Friend !

Assalamualaikum..

hey, hey !

Lama saya tak update kan ?
Saya banyak masalah. Maaf lama tak buat entry. Maaf k.

Ok, I have an amazing story for you all.
Ada sorang kwn saya, baik sangat. Actually, dia bkn sebaya saya, tapi, mmg dalam sekolah yg sama.
Dia orang yang kira rapat dengan saya.



Tadi, dia tolong edit gmbar saya.
Awesome !

Before :

After :

Teeetttt !
Wait !
Siapa perasan kat situ ada tulis

'Just U In My Heart,
Love U So Much'


Haihh.
Adera, jgn nak perasan ya.

Eh, tak.
Bukan.
Mungkin dia tak tau nak letak words apa kan.
That's why la dia tulis cm tu kan.
Apa pun saya sayang awak, kawan !

Teeetttt !
Saya sayang dia tak lebih dari sorang kwn lah.

Terima kasih, Darda.

Nak tau lagi ?
Tanak tau, stop baca.
Nak tau, teruskan baca smpai habes.

Nama dia Darda.
Kalau saya ada masalah, dia lah orang yg saya cari, nak mengadu-domba.
Opps !

Dia selalu nasihatkan saya.
Dia selalu support saya.
XD

Saya suka kawan dengan awak.

Selamanya saya nak kawan dengan awak.

Masa acara Maulidur Rasul Daerah.

Ok, saya nak kena out skrg.
Ada masa, saya update lagi.

Wasalam.

30 Perkara Perempuan Yang Lelaki Harus Tahu

Assalamualaikum.
Hari ni, saya sedang blogwalking. Dan saya nampak 1 entry yang menarik dan memikat hati dan jiwa raga saya. Sehh. Kiranya, boleh kita kongsikan.

Entry mengenai :  30 Perkara Perempuan Yang Lelaki Harus Tahu !


1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 


Azam Baru

Azam Baru.
Yepp. Azam baru. 


Assalamualaikum.
Ingat saya lagi ? Saya Dnoradera.
Sihat sume ? Harap-harap bgtu la ya.

Apa azam baru saya ya ?
Ok, azam baru saya, saya dah tak nak guna 'aku', sebaliknya, saya nak biasakn diri guna 'saya'.
Seorang Muslimah tak sopan kalau berbicara guna 'aku'.

Kedua, saya nak belajar rajin-rajin. Bahagiakan kedua org tua saya.
Saya nak dorg bangga bila tengok saya berjaya.

Ketiga, saya nak ubah perangai saya jadi lebih baik.

Keempat, saya nak lebih mendekati Allah.

Semoga semua berjalan dengan lancar.
SEmoga Allah memberkati segala yang saya lakukan.
Amiin.
Ok, saya kena out dulu.
Asalamualaikum.

Haku Jelesh !

Asalamualaikum.
Humm. Sound2 !
Ade org tak ?

Hai !
Peace !


Haa. Lama kn aku tak update blog. Aku bzy study la. Aku nak jadi budak pandai tahun ni. Tahun depan dah nak PMR dah. PMR last plak tu. 

Ada cite ni aku nak habaq mai kat depa. Noh, ko ckp Penang, Adera. Syabas diucapkan !

Ini sekadar nak berkongsi je lah ye.

Kenal Greyson Chance ?

Fuihh. Org lain dah bertahun2 dah kenal dan minat kat dia. Aku plak baru hari ni.
Oh, hello. Aku dah kenal dia lama. But, baru hari ni, aku nak update pasal dia.
And for ur inform, aku tak minat kat dia lah. Sekadar boleh puji dia cute, memang sah lah kan.

Nah, hambik engkau.

Cute en ?

Greysonators! Hold On 'Til The Night (Special Asia Edition) is releasing this week and Malaysia is the first country to release in Asia! With exclusive dedication item to Malaysian fans from Greyson himself! And....we got insider info that he is return to Malaysia in APRIL!!!!!

Source - Universal Music Malaysia

Ritu aku ada nampak budak sorg budak pompuan ni, ambik gambar ngan Greyson. Budak pompuan tu pun, x kurang cute n cantiknya. Nama dia Qistina Enara. Cantik nama dia en ?

Source-  Facebook Qistina Enara

So lucky girl ! Muka dia pun iras Greyson. Aku guess la kn, mgkin jodoh dia ngan Greyson kot.
Ye la, bertahun dia minat kat Greyson, Boleh2 je dia ada chan nak jumpa ngan Greyson nie.

Jeles doh aku tengok. Aku pun blum dapat jumpa Tom Andrews aku !
Mak ai, bila lah aku boleh jumpa Tom Andrews aku tuh ?

Oke, i gotta go now.

THANK YOU FOR READING !