Asalamualaikum & Selamat Sejahtera :) Have fun dekat blog Irah yg tak-berapa-nak-cun nie

Yeay ! Oke !

Assalamualaikum dan salam petang.

Ha !
Chak !

Yeay ! Nak tau kenapa ?
Haa. Aku dapat tempat ke 3 dalam exam baru-baru ni. Haa. Dapat tempat ke 3 pun aku dah syukur sangat. At least, aku dah boleh naik pentas kan. =D

Baru je dapat slip dari cikgu tadi, aku dah lompat-lompat ke-happy-an. Hekhekhek !
Mesti students lain heran tengok aku cm org gila kn. Huhh, dasar otak tak betul kau, Adera !
Haa. Walaupun otak tak betul, tapi aku tak bodoh. Haha
Aku senanye tak tau apa yg aku ckp ni. Hai. Melalut plak aku !

Nak tau peratus aku ?
Haa. Peratus aku 71.8% je. Kalau exam pertama dlu, aku dpat 79.3%.
Drop kan ? Tu sebab aku banyak main. 

Haa. Lagi satu, abg aku dah jadi ustaz tau kt skolah aku. Sekurang-kurangnya, aku bleh tengok muka dia hari-hari. Tak la rindu sgt. Hekhekhek !

THANKS FOR READING !

Tomorrow !

Assalamualaikum..


haa. Tgok la title kt atas tu. Tomorrow ? Besok ? Knpa dgn besok ? Humm. Besok reslut exam aku kluar. Huhh. Gila doh. Aku tak ready lagi nih. Mampus la kali ni. Tengok score subjek pun aku dah kecut perut, ni kan pulak, result exam yg sebenar2nya. Haa. Mampus, mampus.

Aku tak tau la kalau result aku hancur, tak dapat la aku merasa naik atas stage nak ambik sijil terbaik. Hampehs. 

Apapun, korg doakan la ye yg terbaik tuk aku. Aku harap2 la jugak Mr Tardz aku tu dpt result bagus.
Alaa. Masa exam ari tu, dia dok sebelah aku je. Confirm dia tiru kertas aku ( perasan pandai sgt ). Knkn ? hekhekhek !

Oke guys, apa-apa nanti, kalau aku dah dpt result, akan ku khabar kn ke kalian semua. Jangan khawatir ya ?
hakhakhak !

THANKS FOR READING !

Good Habit, Good Studying, Good Attitude

Asalamualaikum..

hai..
bounjour ! 
ketemu lagi deh..

huhh..
mulakan hri p'sekolahanku dgn jawatan baru..
huahua..
mumy, tlg sya !!


humm.. actly, tdi kt skolah..
kitorg kna lantik jawatan klas bru..
so, tetiba lak kena ak jdi PENOLONG KETUA KELAS..
haa.. ak tak ndak..
ak tak dak pengalaman.. 
stakat jdi ketua pelajar msa kt skolah rendah dlu tu,
boleh jln la..

kalau tgok,
cm senang je keje tu kan..
tpi, senanya susah beb..
lgi2, kt skolah menengah nie..
hampeh ak..

dah la ketua kelas tu dak bru..
ak tak tau la cm mna ak nak communicate ngan dia..

huhh..
hampeh gile la ak kali nie..

GILA + PUTUS FIUS = GILOS
alahai mak kau..
ak fikir2 blik,
ak kna gak pegang jawatan tu,
amanah tu..

mulai hari ni..
ak kna :

  • rajin
  • kena jdi budak bijak pandai
  • kena ada disiplin yang bagus

humm..
ak harap ak boleh agkt jawatan tu..

start with

- GOOD HABIT
-GOOD STUDYING
- GOOD ATTITUDE

p/s : study + dying : studying

THANKS FOR READING