Asalamualaikum & Selamat Sejahtera :) Have fun dekat blog Irah yg tak-berapa-nak-cun nie

Expressing




So much happened in my life. I used to be at the crossroads. Intersections that define two different destinies. I realize that, every intersection, I must choose between. Humans can never be total.

Life is too short to think very long description. Although something short that will happen in my life felt very slow. Because I see you now in my loss in the past.

Move On



Life .. It is normally hurt and appreciated. In life, I never feel appreciated. Only God, parents, brother and he's always appreciated and give me spirit to survive. Without them, who are me now?

I live to follow the will of others. My life is arranged. I was not given the opportunity to enjoy themselves in the company of my life I love. We separated with a force that makes my life so messy. He's the most important people in my life. He made me feel like I needed. Lying in my arms growing calm anxieties.

I weathered the most difficult and happy with him. The first time she grasped my hand, I feel he is happiness for me. Smile spirit for me to face the days ahead. I was always prepared because I know he is always there with me. And will be forever with me.

What is the meaning of life without him by my side? 

I felt that there was no reason for me to continue my life. He is my life. Without him I am dead. 

They don't understand about my feelings.

Now, I'm trying to correct the damaged door to me out of the room full of suffering. Enough suffering that I went through over the years. Not coupled with a very painful affliction.

I want you to know that I love you with all my heart.

Suspicion Life


Life is not as easy as we think. Too much to think about. One was to keep the hearts of people around us. Sometimes I think, if ever I should embrace the feelings of others while others never thought of my feelings.

They often put the blame on me. I've always considered bad. I always harbored feelings. I tired to be argumentative for something that I do not know the end. Humans often consider themselves the best. Until they do not realize that they have hurt others.

My mother always say, do not like to think bad about others. But does anyone else have a stance as noted by my mother?

No, they like people who do not care. Often hurt others for their own benefit.

No matter what, I have to move on and passion on my own life.

De Good One ?


Asalamualaikum
hey fellas
for dat boy yg tgh baca entry n kut2x terasa,
hantak kw sana.

Keh2x.
Nerd ?
Iya kah dia nerd ?
Tidak juga.
Besa jak oww.
Tak tau la dimata org laen dia tu cm mna ?
U ol tau dia cm mna ?
* saya angkat bahu *
a . k . a
ME PUN DON'T KNOW

Hay, dri tdi dok loklak nie pasal apa ?
Siapa agenda kalii ni ?
Xfaham.

What ?
Xfaham.
Sini !
Biar guaa kasi fhm sama luu !

Oke2x.
( getek saya nie tetiba )
Anuu.
Err ? Err ?

Apa anu'anu ?
Aiyerr !

Ye lah !
Nama dia ELVIAN KENNY KENT.
Panggil dia....
Erm... tidak tau.
Sembarang jak saya panggil dia EL.

Hmm.
Fm3 d skola.
Fans dia ramai gila.
Maybe dia cute.
Hmm.. may be la..
( mata ke atas tgn : bfkir ! )

Mana mana bleh couple gn dia ?

Cbuk mau tau !
Hmm.
Saya yg t'gila2xkn diaa.
Hahaha.
Getek tak saya ?
Mmg getek.
Jgn nafikn.

Saya just nak confess gn dia but i dun know la tetiba bjodoh gn dia.
Ohemjay !!!
 Ramainya musuh saya !!!

Bahana Cinta gn Selebriti di Sekolah !

El nie kn....
Erm, tinggi cm tiang elektrik.
Opp !
hihi.
Jahat otak saya.
Pandai weii.
BBoy.
Mungkin anak org kayaa ??
Cute. But klau saya ckp dia cute dia ckp dia BIUT ??
hahaha

Masa fes pindah kat skola tu,
belum gy nampak dia.
Edup saya tem tu blur2x.
Almaklum, ustazah masuk skola biasa.
Kejutan budaya >_<

Mula2x nmpk El masa dia sndri yg langgar saya lepas p'himpunan.
Ee.
Geram betul tem tu aa.
Xckup satu spekmata, mau tambah lagi satu ?
Atau mau kasi tebal kanta hah ?

Tpi pas balik2x nmpk El,
tetiba m'getek mau minat dia.
Ee.
Dasar bah c Adera.
Jelek perangai, plek.
Bah, bah. 
Bugis.

Okeh, saya pun usaha la mnta number dia dri kwn.
But, xdpt.
Try lgi.
Masi jugak xdpt.
Last'last ada gosip.

ELVIAN COUPLE DENGAN BUDAK 2 BIRU LEPAS PMR 
Sakit hati tak ?
Nangis weii.
Masa tu lah usaha utk lupakn El.
Bt, my fren ckp gn saya

SELAGI EL BELUM COUPLE GN BUDAK TU, JGN PUTUS ASA KEJAR EL
Ntah, fikiran kosong masa tu.
Fikir2x balik, betul jugak.

So, saya mnta tlg gn classmate yg kebetulan abg dia member2x El.

2 Oktober 2012
Malam tu la saya dgn rasa tidak tahu malu,
huhh ? 
Confess gn El.
Ee.
Rasa masa tu rasa mcm nak masuk dlm kasut !
Tak payah keluar lagi dah.
Malu siot !

 Tapi last'last semuanya oke.
Saya dengan dia...
now...
together-gether...
hihi

Saya ada, korg ada ?
Cari la bf yaa.
Banyak d pasar malam.
wakakaka

Oke, dat's all.
Thanks.
I dun know thanks for what.
Just talk2x like stupid person.

Aaaa !
Stop.
Mengambur jak kerja.

BuBye 
Wasalam :)

Lama Tak Update


Asalamualaikum 
Hey Fellas ?
Anybody in da belogg ?

Maaf'maaf sbb lama saya tak update belogg.
hehe
Update belogg aje dah ada BOYFIE BARU !

Haha.
It's not a big joke.
But, it's a big happiness.
Wayyy !

Haha.
About my studi ?
Ahh, my mum dah bising.
Boleh aje paper Math saya FAILED ?
Mana mama tak bising ?
Tapi, boleh aje saya rilek2x luu tengok paper tu.

Ratu membohong saya lah !
Mana tak kecut perut tengok paper tu.
Sehari sebelum exam, baru saya studi betul2x ilmu2x hisabb tuhh !
Hayy, xtdur dbuatnyaa.

Hasilnya, itu aje lah yg saya dpt. 
Alhamdulillah subjek laen saya oke aje.
:)

Lama tak nampak muka saya kn ?
Nah, hambek ! 
Takde lah mcm TASHA SHILA

Oke2x drpd saya mengarut, saya out lah !
LOL xd
BuBye !

Broken Heart


Assalamualaikum.
 Hey fellas.

Apa khabar ? Sihat ? 
Saya doakan semuanya sihat walafiat.
Amin.

Hmm.
Saya ni masa bulan Ramadhan la pulak nak diperlihatkan kebenaran dan kecurangan dia pada saya.
Hmm. Saya tak tau nak cakap apa.
Saya cuma berserah pada takdir saja la.

Kalau ada jodoh, ada la.
Kalau tak ada, nak buat macam mana kan ?

Sabar aje la.
Saya ada jugak rasa macam saya ni kena aniaya.
Tapi, saya percaya, Allah ada dengan saya.

Walaupun dia tak ditakdirkan dengan saya, tapi, saya kuatkan hati dan semangat saya.
Saya masih ada Allah.
Saya masih ada family yg sayang kat saya dan friends yang setia nak kawan dengan saya.

Ok, dat's all.
 Wasalam.

Salam Ramadhan Buat Semua


Asalamualaikum.

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak.
Seperti mana, bulan Ramadhan ni, adalah bulan suci lagi diberkati.
Alhamdulillah, hari ini, saya masih bernafas di bumi Allah dan dapat merasai nikmatnya berpuasa di dalam bulan Ramadhan.

Haa.. Mesti best kan, dah nak dekat raya.
Dalam bulan puasa ni, kita kenalah banyakkan amal ibadah dan berbuat kebaikan.
Banyak tau pahalanya.

Hmm.. jangan suka ponteng puasa tau.
Orang Brunei cakap, 'mangkir puasa'.
Hehe.

Saya mengharapkan bulan Ramadhan kali ni, 
memberikan seribu makna.


hmm.. cakap pasal gambar saya kat atas ni, semalam, kitorang sekelas pegi KFC.
best tau. 
Ada Fieyra, Haziq, Syaibi, Jannah, Farzana, and E'en.
Enjoy lah tengok gambar dorang.

Muka saya jelek, LOL XD.
Wasalam.

Illya and her Tutu



Early in the morning, Kak Ika a.k.a Illya's mommy ada inform saya.
She said, Illya's rainbow Tutu just arrive, but, she scared of her own tutu,
she actually cried when Kak Ika put the Tutu next to her.
Haha.

Kak Ika cakap lagi, buat penat jak dia order that Tutu.
But, we have to force her to wear her Tutu.

As Illya didn't want to wear her Tutu.

My Precious Miscellaneous Illya

While waiting for my hubby to finish his work, so I'm gonna update my blog.
My blog is available now !

Illya woke up in the morning

I just wanna to see my Illya.
Huhh, she got a cute face on morning la. Dah la masa tu she belum mandi lagi.
Haha. But, saya masi nampak kecomelan di muka nya.

'Mommy, I wanna eat by myself '

Yang saya terkejut, rupanya, Illya kalau nak kna bagi makan, mesti ada Tab kat depan dia.
Dia dah faham nak tengok Mickey Mouse kat Tab.

My precious Illya

Then, lately, after dia dah mandi, wangi-wangi, cute-cute, saya agkt dia, pastu, 
saya dan mommy dia pegi mengumpat dia la.
Tetiba pulak, dia marah then tangan dia pegi pukul meja.
Hamboi, pintar pulak adik spupu saya yg sorg nie.

Saya rasa macam nak bawak balik pulak Illya tu.
Cute sangat nie.

Illya, don't be naughty la syg.

With her mommy.

'Cute bah Illya kn ?'

Okeh, enjoy with Illya's photos.

Okeh, kakak love you, Illya !
Mmmuaahhh !

Wasalam.

Exhausted



Everything is destroyed. Because of our own ego, all that will never come back again.
Love, warmth and your heart. Everything should be in my life.
You have become a part in my life. I love you in million ways.

I don't want to lose you. I don't want to miss you. And I am not willing to let you leave me.

I want us to face problems together. Although difficult, I still want to be along with you.
Frankly, I love you a whole my heart. I just want you to know, that I'm really love you.

I did not want to see you with another girl. Way, as you once said to me, if you are stuck with another girl,
how do I feel ?

I may die heard it from you. I did not expect you that you will betray me.
I am willing to sacrifice my life for you.
I don't want to let you suffered. Let me bear all the suffering.


Love for Allah

Assalamualaikum Fellas.


While I'm were texting with my boyfie, suddenly, I received a message that touch my heart. And I would like share with all of you.

You might be married to the worst man on earth,
like Asiah who married with Firaun but it did not
actually changed her (her aqidah).

You might be married to the best man on earth,
example, the prophet of Allah, but it doesn't
mean you're going to the Jannah with him,
like the wife of nabi Luth a.s.

You might not married to any man,
like Maryam but Allah put you higher than other woman
on earth.

Put the love and trust on Allah,
and Allah is the main focus.
Ok, I gonna sleep now.
My pillow is wait for me.
Wasalam.

Evening ^_^

Asalamualaikum Fellas !


Hi.
Meets here again.
Have a good evening.
^_^

Ok, tdi kt skolah kn, saya happy2 je.
Sebab apa ?
Ok, sebab nya ex boifren saya dia dah tandatangan surat cerai.
Hahahakss.
 Bunyi mcm dah nak mampuih !

Dan lagi satu, ada guru baru tau, nama dia Cikgu Azhar.
But, kitorg pggil dia Cikgu Awan.
Ahakss.
Gelak terabur.
Dia yg suruh kitorg pggil dia cm tu tau.
Hensem plak tu.

Haihh.
Adera, Adera.
Dasar...

Eh, tak.
Saya puji je.
Mmg betul pun dia HANDSOME.
SUPER-DUPER tau.

Ok, banyak hal yg buat saya happy hari ni.
Bt, tak dpt nak d ungkap dgn kata-kata.
Sehh !
Ayat nak mampoosss !

Tdi, saya pegi 1Borneo lpas balik skolah.
Dgn kak sepupu saya.

Muka hodoh saya terpampang di skrin lappy anda.
Saya minta maaf.
^_^

Okeh.
Off to solat Maghrib.
^_^
Jgn lupa dears.
Laksanakan tanggungjawab anda.

Ok, I gotta go now.
Love ya.
Wasalam.

Happy or Sad ??

Hey Fellas !

How are you ??
Hope you all ok.

So, let's begin.

Kemarin, anniversary saya dgn Tarmizie.
Saya happy sgt. Bt, seem there's a problem with him.
Dia slalu sgt marah2 dgn saya kebelakangan ni.
Saya mampu sabar je la. Saya kn sygkn dia. ( ye ke ? )


Saya tak nangis.
Saya juz sedih.
Kalau saya sms dia, dia mcm nak tak nak je sms ngan saya.
Saya tak jugak la paksa dia nak sms ngan saya.

Bt, saya rasa mcm saya tak penting utk dia dah.
Ya, saya faham.
Dia PMR thun ni, so kna study hard.

Dia byk sgt marah ngan saya.
Marah tak tentu psl plak tu.
Saya risau je, ye la.
Kitorg cinta jarak jauh.
Ntah-ntah, dia ada gefren lain tak kt sna.

Saya nak kitorg happy-happy cm dlu.
Tak nak marah-marah lagi dah.

Ok, saya nak b'siap dlu la ek.


 .......
Sebab saya nak shopping !

Bie, Honey miss u !
Ok, I gotta go now.
Bye, love you.
Assalamualaikum. 

Thank You, Friend !

Assalamualaikum..

hey, hey !

Lama saya tak update kan ?
Saya banyak masalah. Maaf lama tak buat entry. Maaf k.

Ok, I have an amazing story for you all.
Ada sorang kwn saya, baik sangat. Actually, dia bkn sebaya saya, tapi, mmg dalam sekolah yg sama.
Dia orang yang kira rapat dengan saya.



Tadi, dia tolong edit gmbar saya.
Awesome !

Before :

After :

Teeetttt !
Wait !
Siapa perasan kat situ ada tulis

'Just U In My Heart,
Love U So Much'


Haihh.
Adera, jgn nak perasan ya.

Eh, tak.
Bukan.
Mungkin dia tak tau nak letak words apa kan.
That's why la dia tulis cm tu kan.
Apa pun saya sayang awak, kawan !

Teeetttt !
Saya sayang dia tak lebih dari sorang kwn lah.

Terima kasih, Darda.

Nak tau lagi ?
Tanak tau, stop baca.
Nak tau, teruskan baca smpai habes.

Nama dia Darda.
Kalau saya ada masalah, dia lah orang yg saya cari, nak mengadu-domba.
Opps !

Dia selalu nasihatkan saya.
Dia selalu support saya.
XD

Saya suka kawan dengan awak.

Selamanya saya nak kawan dengan awak.

Masa acara Maulidur Rasul Daerah.

Ok, saya nak kena out skrg.
Ada masa, saya update lagi.

Wasalam.

30 Perkara Perempuan Yang Lelaki Harus Tahu

Assalamualaikum.
Hari ni, saya sedang blogwalking. Dan saya nampak 1 entry yang menarik dan memikat hati dan jiwa raga saya. Sehh. Kiranya, boleh kita kongsikan.

Entry mengenai :  30 Perkara Perempuan Yang Lelaki Harus Tahu !


1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 


Azam Baru

Azam Baru.
Yepp. Azam baru. 


Assalamualaikum.
Ingat saya lagi ? Saya Dnoradera.
Sihat sume ? Harap-harap bgtu la ya.

Apa azam baru saya ya ?
Ok, azam baru saya, saya dah tak nak guna 'aku', sebaliknya, saya nak biasakn diri guna 'saya'.
Seorang Muslimah tak sopan kalau berbicara guna 'aku'.

Kedua, saya nak belajar rajin-rajin. Bahagiakan kedua org tua saya.
Saya nak dorg bangga bila tengok saya berjaya.

Ketiga, saya nak ubah perangai saya jadi lebih baik.

Keempat, saya nak lebih mendekati Allah.

Semoga semua berjalan dengan lancar.
SEmoga Allah memberkati segala yang saya lakukan.
Amiin.
Ok, saya kena out dulu.
Asalamualaikum.

Haku Jelesh !

Asalamualaikum.
Humm. Sound2 !
Ade org tak ?

Hai !
Peace !


Haa. Lama kn aku tak update blog. Aku bzy study la. Aku nak jadi budak pandai tahun ni. Tahun depan dah nak PMR dah. PMR last plak tu. 

Ada cite ni aku nak habaq mai kat depa. Noh, ko ckp Penang, Adera. Syabas diucapkan !

Ini sekadar nak berkongsi je lah ye.

Kenal Greyson Chance ?

Fuihh. Org lain dah bertahun2 dah kenal dan minat kat dia. Aku plak baru hari ni.
Oh, hello. Aku dah kenal dia lama. But, baru hari ni, aku nak update pasal dia.
And for ur inform, aku tak minat kat dia lah. Sekadar boleh puji dia cute, memang sah lah kan.

Nah, hambik engkau.

Cute en ?

Greysonators! Hold On 'Til The Night (Special Asia Edition) is releasing this week and Malaysia is the first country to release in Asia! With exclusive dedication item to Malaysian fans from Greyson himself! And....we got insider info that he is return to Malaysia in APRIL!!!!!

Source - Universal Music Malaysia

Ritu aku ada nampak budak sorg budak pompuan ni, ambik gambar ngan Greyson. Budak pompuan tu pun, x kurang cute n cantiknya. Nama dia Qistina Enara. Cantik nama dia en ?

Source-  Facebook Qistina Enara

So lucky girl ! Muka dia pun iras Greyson. Aku guess la kn, mgkin jodoh dia ngan Greyson kot.
Ye la, bertahun dia minat kat Greyson, Boleh2 je dia ada chan nak jumpa ngan Greyson nie.

Jeles doh aku tengok. Aku pun blum dapat jumpa Tom Andrews aku !
Mak ai, bila lah aku boleh jumpa Tom Andrews aku tuh ?

Oke, i gotta go now.

THANK YOU FOR READING !

Yeay ! Oke !

Assalamualaikum dan salam petang.

Ha !
Chak !

Yeay ! Nak tau kenapa ?
Haa. Aku dapat tempat ke 3 dalam exam baru-baru ni. Haa. Dapat tempat ke 3 pun aku dah syukur sangat. At least, aku dah boleh naik pentas kan. =D

Baru je dapat slip dari cikgu tadi, aku dah lompat-lompat ke-happy-an. Hekhekhek !
Mesti students lain heran tengok aku cm org gila kn. Huhh, dasar otak tak betul kau, Adera !
Haa. Walaupun otak tak betul, tapi aku tak bodoh. Haha
Aku senanye tak tau apa yg aku ckp ni. Hai. Melalut plak aku !

Nak tau peratus aku ?
Haa. Peratus aku 71.8% je. Kalau exam pertama dlu, aku dpat 79.3%.
Drop kan ? Tu sebab aku banyak main. 

Haa. Lagi satu, abg aku dah jadi ustaz tau kt skolah aku. Sekurang-kurangnya, aku bleh tengok muka dia hari-hari. Tak la rindu sgt. Hekhekhek !

THANKS FOR READING !

Tomorrow !

Assalamualaikum..


haa. Tgok la title kt atas tu. Tomorrow ? Besok ? Knpa dgn besok ? Humm. Besok reslut exam aku kluar. Huhh. Gila doh. Aku tak ready lagi nih. Mampus la kali ni. Tengok score subjek pun aku dah kecut perut, ni kan pulak, result exam yg sebenar2nya. Haa. Mampus, mampus.

Aku tak tau la kalau result aku hancur, tak dapat la aku merasa naik atas stage nak ambik sijil terbaik. Hampehs. 

Apapun, korg doakan la ye yg terbaik tuk aku. Aku harap2 la jugak Mr Tardz aku tu dpt result bagus.
Alaa. Masa exam ari tu, dia dok sebelah aku je. Confirm dia tiru kertas aku ( perasan pandai sgt ). Knkn ? hekhekhek !

Oke guys, apa-apa nanti, kalau aku dah dpt result, akan ku khabar kn ke kalian semua. Jangan khawatir ya ?
hakhakhak !

THANKS FOR READING !

Good Habit, Good Studying, Good Attitude

Asalamualaikum..

hai..
bounjour ! 
ketemu lagi deh..

huhh..
mulakan hri p'sekolahanku dgn jawatan baru..
huahua..
mumy, tlg sya !!


humm.. actly, tdi kt skolah..
kitorg kna lantik jawatan klas bru..
so, tetiba lak kena ak jdi PENOLONG KETUA KELAS..
haa.. ak tak ndak..
ak tak dak pengalaman.. 
stakat jdi ketua pelajar msa kt skolah rendah dlu tu,
boleh jln la..

kalau tgok,
cm senang je keje tu kan..
tpi, senanya susah beb..
lgi2, kt skolah menengah nie..
hampeh ak..

dah la ketua kelas tu dak bru..
ak tak tau la cm mna ak nak communicate ngan dia..

huhh..
hampeh gile la ak kali nie..

GILA + PUTUS FIUS = GILOS
alahai mak kau..
ak fikir2 blik,
ak kna gak pegang jawatan tu,
amanah tu..

mulai hari ni..
ak kna :

  • rajin
  • kena jdi budak bijak pandai
  • kena ada disiplin yang bagus

humm..
ak harap ak boleh agkt jawatan tu..

start with

- GOOD HABIT
-GOOD STUDYING
- GOOD ATTITUDE

p/s : study + dying : studying

THANKS FOR READING