Asalamualaikum & Selamat Sejahtera :) Have fun dekat blog Irah yg tak-berapa-nak-cun nie

Dah Nak Dekat Exam Dah

Assalamualaikum

korg apa kabar ? aku,,sihat alhamdulillah, aku harap korg pun sihat juga ya, amin.
hurm, x lama lagi aku dah nak exam. hurm, korg doa kn ya aku dpt score dgn baik 21 subjek tu. hurm, korg mesti pelik kan knpa aku ambil byk subjek. hurm, ni sbb nya aku skolah d skolah menengah ugama islamiah, bukan skolah menengah kebangsaan agama ya. hurm, menengah ugama dgn menengah kebangsaan agama lain tau. menengah ugama ada byk pelajaran agama selain bahasa arab,iatu :

-feqah
-tauhid
-muthola'ah
-akhlak
-tarikh Islam
-nahu
-saraf
-insya' [ karangan bahasa arab ]
-tafsir
-hadith
-imla'
-Al-Qur'an

hurm, menengah kebangsaan agama pula, kt sana, korg boleh bljar bahasa arab je. hurm, dua-dua skolah tu mmg terbaik, tapi, kn ke rugi kalau kita x blajar feqah, tauhid, tafsir dan semua yg ada kt SMU ? betul x ?

hurm, aku ni dah nak exam pun masih nak malas lagi, sptutnya aku mesti struggle nak blajar, ni x, byk sgt buang masa, aku pun x tau dah apa aku nak jadi. hurm,aku x nak juga nak nyusah kan mama gn babah aku, he he . actually, tu la calling aku adik-beradik utk parents aku.

hurm,aku nak target sekurang2nya aku dpt 10A pun cukup la, tapi, kalau nasib aku dpt lebih dari tu, alhamdulillah, tapi, aku x nak tau ckp je. aku nak usaha jugak. exam lepas, aku dpt no 2 kt kelas aku. hurm, peratus pun x jauh sgt dari kwn aku yg dpt no 1 tu, aku dpt 79.4%, dia pula dpt 79.6%. hurm, aku kalah 2% je. tapi, dah kira byk la aku dpt tu. bukan senang tau nak kalah org yg dpt UPSR 5A ni, aku UPSR 4A1B je. aku x pandai sgt mcm dia, SRU pun dia dpt Mumtaz, aku dpt Jayyid Jiddan je. hurm,,aku mmg bgga la dpt kwn yg pandai mcm dia. he he .

aku nak sama2 berjaya dgn kawan2 aku, aku x nak la, nanti kalau dah dpt result, yg lulus hepi, yg gagal sesedih. aku x nak la ada yg sesedih ni. aku nak sama2 usaha,sama2 berjuang,sama2 dpt. hehe.

aku azam exam kali ni aku dpt result lebih baik dari exam lepas. aku harap kawan2 aku yg lain pun cam tu jugak.

Adera Yayang : Hazirah Chia : Shikin Shinichi

ni kitorg 3 org yg dpt top 3 kt dlm kelas exam lepas. Shikin no 1, aku no 2, Chia no 3. cute2 kn kwn aku, he he. [aku x included]  ha ha .

aku doa kn juga, budak Aqwa tu dpt result yg baik dlm exam akn dtg ni. kwn2 dia pun aku doa kn juga. =)

oke la. smpai cni je oke entry aku kali ni. Asalamualaikum.

~study,study,study ! he he. dah jadi Upin gn Ipin dah. ha ha.

0 Blabing(s):

Post a Comment