Asalamualaikum & Selamat Sejahtera :) Have fun dekat blog Irah yg tak-berapa-nak-cun nie

Exam ! Study !

Asalamualaikum..


hai.. slmat ptg.. ahh ?? ptg ka ?? ya, skrg ptg, x tau la kalau kamu semua buka blog Adera masa malam..hehe
humm, ada pengumuman bah, Adera x mau update blog sudah ni.. humm.. facebook pun x mau.. humm ?? psl apa juga ?? hah, Adera mau struggle bah, exam sudah minggu depan ni.. jadi, Adera maw study la bah.. doa kan Adera ya.. 
humm, tapi, Adera janji lepas exam nanti, Adera update balik ya.. no worry la.. haha.. perasan bah, padahal, teda sapa mau baca pun, ya lah, sakai betul bah ada blog ni.. hari-hari log in blog, tapi, kerjanya kasi cantik blog ja.. cantik ?? x la cantik bah.. cuma kasi upgrade sikit supaya up-to-date gitu..haha.. bah, jgn la kamu heran.. Cik Adera ni mmg suka mengarut.. haha.. tu lah psl kawan Adera x brapa ramai.. cuma 2 3 org ja.. haha.. bah, lari tajuk sudah ni.. kalau exam, konfom gagal.. haha.. jgn ja bah.. mudah-mudahan lulus.. Amin..

DOAKAN ADERA YA..

~siapa perasan entry kali ni, 'aku' tukar pigi 'ADERA' (semata-mata mau glamour tu bah, mau2 juga taip ADERA pdhal, boleh je tulis me) haha..

Gembira ada, Sedih pun ada


humm..tgok title d atas tu.. bikin saspen ka ?? x juga bah kan.. hehe.. ( mengada2..).. teda la.. hehe.. tadi, time d skolah, humm.. abg aku dtg p skolah balik.. tapi, utk hari ni ja.. last la tu bah maksudnya.. humm.. yg gembiranya tu, aku dpt kasi dia hadiah.. humm.. utk kenangan ja.. hehe.. yg sedihnya pula, aku t'paksa pisah ngan dia.. =(

humm.. x pa la.. yg penting dia x lupa kn aku, cukup sudah utk aku.. =)
humm..lucu juga la tadi.. x pernah ni aku nervous cam tadi.. exam pun x pernah nervous bgtu.. aiyerr.. haha.. kwn2 aku semua gelak kt aku ni.. aku maluu... 

time maw kasi hadiah tu, susah lagi ni maw d paksa p tmpat abg aku.. aduhh.. Nabila la tu yg p tarik aku, rasa  mcm mgsa penderaan ni d tarik2.. huhu.. punya maen begegar aku time kasi tu hadiah.. haha.. nasib baik org lain x perasan.. huhu.. bah, mana la aku biasa jumpa dia bgtu, ada pun jumpa, selalu aku elak.. jahat kn.. kejam betul ngan abg sendiri.. siapa ?? aku la bah..hehe

byk terus org tau yg aku adik Abang Dhamiri !!! haha.. biar la bah org tau, malas sudah aku maw kasi sembunyi lagi.. humm.. kesian abg aku.. huhu.. 

tadi, Nabila ckp 

Nabila : mmg takdir la ko ngan c Dhamiri jadi adik beradik.. sama muka kamu.. 
aku : banar bah ?? haha..
Nabila : awu.. banar..
aku : ( lupa sudah apa aku cakap tadi.. huhu )
Nabila : comel bah kalau iya senyum..
aku : mmg kiut pun.. ( org ckp comel aku ckp kiut.. hehe )
Nabila : mata kamu bah, sepet..
aku : bah, mana saja tah.. ( dlm hati aku, " ya ! aku sokong ! hehe )

~bahasa Brunei bah keluar..hehe

ada juga abg aku tnya ngan kwn2 aku..dia ckp..( x tau la aku slh dgr ka x..hehe)

abg : bila kamu exam ??
nadillah : hmm, mggu dpn..
abg : oo.. lama lagi tu.. 
nadillah : hmm, bha..
abg : boleh lagi sms tu.. ( senyum2 lagi tu..kiut..hehe )
nabila : iya.. hmm.. ( senyum juga.. ee.. )
nadillah : iya, sms ngan dera kan..

~ hahh ! aku x tau la aku slh dgr ka x.. maaf arr, kalaw aku slh dgr..huhu.. aku lagi tu d sebut.. maw mengumpat aku jgn la depan2 bah..hehe

abg aku ada juga ckp ngan aku, tapi, x tau knpa aku ni, x abis2 malu.. ee..  geram aku ngan diri aku sendiri..
=(.. tapi, sms bukan main.. aiyer..

pastu, aku dpt keychain pula dari abg aku.. wah, mcm tau2 ja dia yg aku suka ngan keychain.. hehe.. aku suka sgt ngan keychain tu.. =D

pastu, aku balik.. sekaligus, kami x dpt jumpa sudah.. =(.. sedih la bah, siapa x sedih kalau maw pisah ngan abg sendiri.. lagi2, abg aku tu, baik sgt.. dia selalu kasi nasihat aku, bagi aku semangat, ambil berat psl aku, mcm2 la.. hebat kan abg aku..
=D

aku b'syukur dpt kenal ngan abg aku, aku b'syukur dpt jumpa dia.. aku b'syukur dia jadi abg aku.. =)
aku m'nyesal betul sbb selalu merajuk ngan dia.. knpa bah aku ni ??!! merajuk ja kerja.. teda kerja lain ka apa.. ee.. =(

~abg, dera minta maaf kalau dera ada salah ngan abg.. minta maaf sgt2.. 

trma kc sbb baca.. =)

Good Brother

Asalamualaikum...

Good Brother ?? yes, Good Brother, not yours, but mine.. humm, oke.. start dari sini yar.. hari ni, tadi, 25 Oktober 2011 la tu, abg aku got last day d skolah.. humm, mesti la sedih, yar la.. satu2nya abg yg aku ada.. humm.. actually, dia abg agkt. tapi, teda istilah abg 'agkt' dlm hidup aku.. yar la.. abg agkt ka, abg kndg ka, tetap abg..

bagi aku : Brother and Sister share a unique blend of Love, Comradery and Friendship.


yar.. absolutely yes.. nothing impossible with my quote above.. everything is possible..

dua perkara psl abg aku :

~ dia baik sgt
~ dia selalu ambil berat

humm, aku yakin sgt la, kalau dia teda nanti, teda la org yg maw ambil berat psl aku.
aku syg sgt kt dia.. kalau boleh jgn la dia jauh sgt dari aku.. ya la, nama pun aku anak pertama, mmg la bha x pernah merasa ada abg.. mmg best kalau ada abg.. lagi2, ada abg yg baik mcm dia.. baik sgt..
aku yg suda byk buat salah ngan dia, aku selalu buruk sangka ngan dia, ya la, aku takut la kalau abg aku ambil adik angkat yg lain.. tapi kan, dia mmg bukan yg mcm aku sangka.. aku x prnah penat ckp dia BAIK.. sebab dia mmg BAIK.. BAIK SANGAT..

aku mmg x boleh tipu, 1st time masuk SMAIP, mmg aku ada hati maw ambil dia jadi abg agkt aku, tapi, aku x berani.. ya la, baru form 1..
tapi, kalau aku x berusaha maw ckp ngan dia, mmg la smpai bila2 dia x kn jadi abg aku kn..

skrg, dia teda suda d skolah..
mcm mna la ??
=(
humm,, entah la mcm mna..
aku pun x tau..

~abg slalu bagi dera smgt,ambil berat psl dera, baik sgt ngan dera syukran kathir, sebab bagi peluang dera jadi adik abg.. =)

p/s : his name is Pg Muhd Dhamiri..

Finally !

Asalamualaikum, hurmm, apa citer ? Hahh ! Finally, a header ! Haha, org sabah ckp, SAKAI BAH ! Haha, aku mmg tak pandai nak buat header, tu pun, tnya kt spupu2 ngan kwn2 mcm mna nak buat header. Hurmm, tak pe, tak pandai tu la menjadikan kita nak belajar, sebab ilmu tu takkan dtg kalau tak dicari, betul tak ?
Kalau nak tau, masa nak letak header tu, aku tukar header 3 kali, sebab nya tak center. Haa, tu la, SAKAI BETUL LA BAH AKU INI ! Haha, almaklumlah, budak baru belajar. Memang tak banyak pengalaman. Hurmm, mcm kakak spupu aku kata, kita belajar perlahan-lahan, sbb dah kira bagus kalau ada minat dan pengalaman. Tak gitu ? Hurmm, aku dah mcm pakar motivasi dah ni. Hurmm, haha.

~ HEADER AKU BERHASIL ! ~

Adie & Cheya

a lil bit twins kan.. ?? haha ~ geer banget ! hehe

Dah Nak Dekat Exam Dah

Assalamualaikum

korg apa kabar ? aku,,sihat alhamdulillah, aku harap korg pun sihat juga ya, amin.
hurm, x lama lagi aku dah nak exam. hurm, korg doa kn ya aku dpt score dgn baik 21 subjek tu. hurm, korg mesti pelik kan knpa aku ambil byk subjek. hurm, ni sbb nya aku skolah d skolah menengah ugama islamiah, bukan skolah menengah kebangsaan agama ya. hurm, menengah ugama dgn menengah kebangsaan agama lain tau. menengah ugama ada byk pelajaran agama selain bahasa arab,iatu :

-feqah
-tauhid
-muthola'ah
-akhlak
-tarikh Islam
-nahu
-saraf
-insya' [ karangan bahasa arab ]
-tafsir
-hadith
-imla'
-Al-Qur'an

hurm, menengah kebangsaan agama pula, kt sana, korg boleh bljar bahasa arab je. hurm, dua-dua skolah tu mmg terbaik, tapi, kn ke rugi kalau kita x blajar feqah, tauhid, tafsir dan semua yg ada kt SMU ? betul x ?

hurm, aku ni dah nak exam pun masih nak malas lagi, sptutnya aku mesti struggle nak blajar, ni x, byk sgt buang masa, aku pun x tau dah apa aku nak jadi. hurm,aku x nak juga nak nyusah kan mama gn babah aku, he he . actually, tu la calling aku adik-beradik utk parents aku.

hurm,aku nak target sekurang2nya aku dpt 10A pun cukup la, tapi, kalau nasib aku dpt lebih dari tu, alhamdulillah, tapi, aku x nak tau ckp je. aku nak usaha jugak. exam lepas, aku dpt no 2 kt kelas aku. hurm, peratus pun x jauh sgt dari kwn aku yg dpt no 1 tu, aku dpt 79.4%, dia pula dpt 79.6%. hurm, aku kalah 2% je. tapi, dah kira byk la aku dpt tu. bukan senang tau nak kalah org yg dpt UPSR 5A ni, aku UPSR 4A1B je. aku x pandai sgt mcm dia, SRU pun dia dpt Mumtaz, aku dpt Jayyid Jiddan je. hurm,,aku mmg bgga la dpt kwn yg pandai mcm dia. he he .

aku nak sama2 berjaya dgn kawan2 aku, aku x nak la, nanti kalau dah dpt result, yg lulus hepi, yg gagal sesedih. aku x nak la ada yg sesedih ni. aku nak sama2 usaha,sama2 berjuang,sama2 dpt. hehe.

aku azam exam kali ni aku dpt result lebih baik dari exam lepas. aku harap kawan2 aku yg lain pun cam tu jugak.

Adera Yayang : Hazirah Chia : Shikin Shinichi

ni kitorg 3 org yg dpt top 3 kt dlm kelas exam lepas. Shikin no 1, aku no 2, Chia no 3. cute2 kn kwn aku, he he. [aku x included]  ha ha .

aku doa kn juga, budak Aqwa tu dpt result yg baik dlm exam akn dtg ni. kwn2 dia pun aku doa kn juga. =)

oke la. smpai cni je oke entry aku kali ni. Asalamualaikum.

~study,study,study ! he he. dah jadi Upin gn Ipin dah. ha ha.