Asalamualaikum & Selamat Sejahtera :) Have fun dekat blog Irah yg tak-berapa-nak-cun nie

Short Notes

abaikn muka burok sya tu.. hehe

 I love Domo-kun !

that Domo toy was RM 13.90 at Something Different, 1 Borneo.


Promote bha. Seolah kedai aku plak ei.

5 Dont's When You Are Sleeping !

Assalamualaikum semua..
I got these from my friend on facebook. So, I think I should share it with you all guys seem like even a small things we do, may cause harm to our body. Take note !


1. DON'T SLEEP WITH WATCH 
Watch can emit a certain level of radioactivity. Though small, but if you wear your watch to bed for a long time, it might have adverse effect to your health.

2. DON'T SLEEP WITH BRA
Scientist in America discovered those that wear bras for more than 12 hours have a higher breast of getting cancer. So go to bed without it.

3. DON'T SLEEP WITH PHONE
Putting your phone beside your bed or anywhere near you is not encouraged. Though some of us use phone as alarm clocks, but please put the phone as far as possible. Scientist has proved that electrical items including mobile phones and television sets emit magnetic waves when used. These waves can cause distruption to our nervous system. Therefore, if you need to put your phone near you, switch off it first.

4. DON'T SLEEP WITH MAKE UP
People who sleep with make up might have skin problem as long in run. Sleeping with make up will cause the skin to have difficulty in breathing and problem in perspiring. You will also need a much longer time to go in deep sleep.

Lastly.......

5. DON'T SLEEP WITH OTHER'S WIFE/HUSBAND
You may never wake up again. (:

REVIEW : Filem OMBAK RINDU

Assalamualaikum..

humm.. entri kali ni aku nak cite lak psl OMBAK RINDU.. aku bru je nengok cite tu Rabu kemarin.. sebelum tu, aku ada gak usha-usha facebook kwn-kwn aku yg dah tengok cite tu.. ada yg kata, Maya Karin patut berlakon jdi pontianak je.. pastu, ada yg kata, biasa-biasa je..


Nak tau apa komen dari aku ??
haa.. aku x dpt nak tipu, in case, cite ni la cite PALING BEST aku pernah tengok.. tak caya tak sudah.. hekhekhek ! betul.. boleh2 je aku nangis tengok cite ni.. yang kata filem ni tak best, mgkin masa tu korg pegi toilet ke, lambat masuk ke.. or whatever.. hakhakhak..


Lakonan Aaron Aziz menjadi sgt2.. romantik gile.. aku t'pikir gak.. entah bini dia jealous ke tak tengok dia berlakon mesra ngan perempuan lain.. kalau aku, dah lama aku terajang.. huhh.. gile.. boleh je aku berangan jadi bini Aaron Aziz.. ( woi, ingat siket, ko tu dah berpunya.. masih tak sedar diri.. hakhakhak )


dalam cite tu, mula2 Hariz ( Aaron Aziz ) tak suka dengan Izzah ( Maya Karin ) sebab Izzah ni perempuan kampung. Tapi, lama-lama jatuh cinta jugak. Betul lah kan org ckp, mula-mula benci, lama-lama sayang. Hekhekhek


Aku suka tengok Maya Karin pakai tudung. Cantik and tak rasa janggal sangat dia bawak watak wanita bertudung. Dia pakai tudung pun cantik. Nice je =)


Ni la watak jahat dalam cite ni. Tak la jahat mana. Lisa Surihani bawak watak panas baran, semua cakap dia kena ikut. Haa. Tapi, Lisa cantik dalam cite ni. =)

 
Ok, ok. Dah, aku x nak cite banyak sangat. Better, korg pegi tengok sendri la ye.

THANKS FOR READING

Last Day School

Assalamualaikum..

humm.. korg apa khabar ? sihat ? suda mkn kah ? solat ? solat jgn x solat tau.. oke..
tadi, last day kitorg kat skolah.. tapi, x sedih la.. sebab tahun depan jumpa lagi.. InsyaAllah.. kalau pnjg umur.. =)

humm.. tadi, kami ada tgkap gambar.. x lah byk sgt.. cukup2 nak buat memories for this year ja.. tapi, walaupun, x byk, SETIAP GAMBAR ADA MAKNA .. hehe.. dah macam Yuna dah.. hehe.. betul.. x caya x sudah..

cuba tgok..

ada makna kan ? dgn c Tard ni, mesti la ada makna nya..hehe

betul la bha..hehe.. yg aku pelik tu, kenapa muka aku buruk dalam tu ? apa ? kenapa buruk ? pasal aku mmg buruk pun..ha ha ha.. ktawa, ktawa.. jom join aku ktawa..hehe.. kalau sampai hati la.. oke,oke..cukup, cukup la mengambur Cik Adera ui..

humm.. ada gak aku ambil gambar ngan Cikgu Rosmi a.k.a Guru Kelas 1A..hehe..

lawa kan cigu ku ?? bah, brunei tah ya..
(cantik kan cikgu aku ? )

humm.. masa tu ada la yg nangis.. Nadillah la tu, huhu.. aku pun maw nangis sama.. humm..jgn la bah.. nanti kena ckp pula manja kan..hehe

paling best la bah tadi tu.. nah, aku kasi tggal kamu dgn gambar2 tadi yar..

Tardzrim , Aka ( Ag Khairi Akmal ), Asyraful Aqwa , Ahmad Izzat
Tard : heartbeat kha ?? ha ha ha

sempat lagi.. ahaha..

GOOD LUCK EXAM KITA !

Exam ! Study !

Asalamualaikum..


hai.. slmat ptg.. ahh ?? ptg ka ?? ya, skrg ptg, x tau la kalau kamu semua buka blog Adera masa malam..hehe
humm, ada pengumuman bah, Adera x mau update blog sudah ni.. humm.. facebook pun x mau.. humm ?? psl apa juga ?? hah, Adera mau struggle bah, exam sudah minggu depan ni.. jadi, Adera maw study la bah.. doa kan Adera ya.. 
humm, tapi, Adera janji lepas exam nanti, Adera update balik ya.. no worry la.. haha.. perasan bah, padahal, teda sapa mau baca pun, ya lah, sakai betul bah ada blog ni.. hari-hari log in blog, tapi, kerjanya kasi cantik blog ja.. cantik ?? x la cantik bah.. cuma kasi upgrade sikit supaya up-to-date gitu..haha.. bah, jgn la kamu heran.. Cik Adera ni mmg suka mengarut.. haha.. tu lah psl kawan Adera x brapa ramai.. cuma 2 3 org ja.. haha.. bah, lari tajuk sudah ni.. kalau exam, konfom gagal.. haha.. jgn ja bah.. mudah-mudahan lulus.. Amin..

DOAKAN ADERA YA..

~siapa perasan entry kali ni, 'aku' tukar pigi 'ADERA' (semata-mata mau glamour tu bah, mau2 juga taip ADERA pdhal, boleh je tulis me) haha..

Gembira ada, Sedih pun ada


humm..tgok title d atas tu.. bikin saspen ka ?? x juga bah kan.. hehe.. ( mengada2..).. teda la.. hehe.. tadi, time d skolah, humm.. abg aku dtg p skolah balik.. tapi, utk hari ni ja.. last la tu bah maksudnya.. humm.. yg gembiranya tu, aku dpt kasi dia hadiah.. humm.. utk kenangan ja.. hehe.. yg sedihnya pula, aku t'paksa pisah ngan dia.. =(

humm.. x pa la.. yg penting dia x lupa kn aku, cukup sudah utk aku.. =)
humm..lucu juga la tadi.. x pernah ni aku nervous cam tadi.. exam pun x pernah nervous bgtu.. aiyerr.. haha.. kwn2 aku semua gelak kt aku ni.. aku maluu... 

time maw kasi hadiah tu, susah lagi ni maw d paksa p tmpat abg aku.. aduhh.. Nabila la tu yg p tarik aku, rasa  mcm mgsa penderaan ni d tarik2.. huhu.. punya maen begegar aku time kasi tu hadiah.. haha.. nasib baik org lain x perasan.. huhu.. bah, mana la aku biasa jumpa dia bgtu, ada pun jumpa, selalu aku elak.. jahat kn.. kejam betul ngan abg sendiri.. siapa ?? aku la bah..hehe

byk terus org tau yg aku adik Abang Dhamiri !!! haha.. biar la bah org tau, malas sudah aku maw kasi sembunyi lagi.. humm.. kesian abg aku.. huhu.. 

tadi, Nabila ckp 

Nabila : mmg takdir la ko ngan c Dhamiri jadi adik beradik.. sama muka kamu.. 
aku : banar bah ?? haha..
Nabila : awu.. banar..
aku : ( lupa sudah apa aku cakap tadi.. huhu )
Nabila : comel bah kalau iya senyum..
aku : mmg kiut pun.. ( org ckp comel aku ckp kiut.. hehe )
Nabila : mata kamu bah, sepet..
aku : bah, mana saja tah.. ( dlm hati aku, " ya ! aku sokong ! hehe )

~bahasa Brunei bah keluar..hehe

ada juga abg aku tnya ngan kwn2 aku..dia ckp..( x tau la aku slh dgr ka x..hehe)

abg : bila kamu exam ??
nadillah : hmm, mggu dpn..
abg : oo.. lama lagi tu.. 
nadillah : hmm, bha..
abg : boleh lagi sms tu.. ( senyum2 lagi tu..kiut..hehe )
nabila : iya.. hmm.. ( senyum juga.. ee.. )
nadillah : iya, sms ngan dera kan..

~ hahh ! aku x tau la aku slh dgr ka x.. maaf arr, kalaw aku slh dgr..huhu.. aku lagi tu d sebut.. maw mengumpat aku jgn la depan2 bah..hehe

abg aku ada juga ckp ngan aku, tapi, x tau knpa aku ni, x abis2 malu.. ee..  geram aku ngan diri aku sendiri..
=(.. tapi, sms bukan main.. aiyer..

pastu, aku dpt keychain pula dari abg aku.. wah, mcm tau2 ja dia yg aku suka ngan keychain.. hehe.. aku suka sgt ngan keychain tu.. =D

pastu, aku balik.. sekaligus, kami x dpt jumpa sudah.. =(.. sedih la bah, siapa x sedih kalau maw pisah ngan abg sendiri.. lagi2, abg aku tu, baik sgt.. dia selalu kasi nasihat aku, bagi aku semangat, ambil berat psl aku, mcm2 la.. hebat kan abg aku..
=D

aku b'syukur dpt kenal ngan abg aku, aku b'syukur dpt jumpa dia.. aku b'syukur dia jadi abg aku.. =)
aku m'nyesal betul sbb selalu merajuk ngan dia.. knpa bah aku ni ??!! merajuk ja kerja.. teda kerja lain ka apa.. ee.. =(

~abg, dera minta maaf kalau dera ada salah ngan abg.. minta maaf sgt2.. 

trma kc sbb baca.. =)

Good Brother

Asalamualaikum...

Good Brother ?? yes, Good Brother, not yours, but mine.. humm, oke.. start dari sini yar.. hari ni, tadi, 25 Oktober 2011 la tu, abg aku got last day d skolah.. humm, mesti la sedih, yar la.. satu2nya abg yg aku ada.. humm.. actually, dia abg agkt. tapi, teda istilah abg 'agkt' dlm hidup aku.. yar la.. abg agkt ka, abg kndg ka, tetap abg..

bagi aku : Brother and Sister share a unique blend of Love, Comradery and Friendship.


yar.. absolutely yes.. nothing impossible with my quote above.. everything is possible..

dua perkara psl abg aku :

~ dia baik sgt
~ dia selalu ambil berat

humm, aku yakin sgt la, kalau dia teda nanti, teda la org yg maw ambil berat psl aku.
aku syg sgt kt dia.. kalau boleh jgn la dia jauh sgt dari aku.. ya la, nama pun aku anak pertama, mmg la bha x pernah merasa ada abg.. mmg best kalau ada abg.. lagi2, ada abg yg baik mcm dia.. baik sgt..
aku yg suda byk buat salah ngan dia, aku selalu buruk sangka ngan dia, ya la, aku takut la kalau abg aku ambil adik angkat yg lain.. tapi kan, dia mmg bukan yg mcm aku sangka.. aku x prnah penat ckp dia BAIK.. sebab dia mmg BAIK.. BAIK SANGAT..

aku mmg x boleh tipu, 1st time masuk SMAIP, mmg aku ada hati maw ambil dia jadi abg agkt aku, tapi, aku x berani.. ya la, baru form 1..
tapi, kalau aku x berusaha maw ckp ngan dia, mmg la smpai bila2 dia x kn jadi abg aku kn..

skrg, dia teda suda d skolah..
mcm mna la ??
=(
humm,, entah la mcm mna..
aku pun x tau..

~abg slalu bagi dera smgt,ambil berat psl dera, baik sgt ngan dera syukran kathir, sebab bagi peluang dera jadi adik abg.. =)

p/s : his name is Pg Muhd Dhamiri..

Finally !

Asalamualaikum, hurmm, apa citer ? Hahh ! Finally, a header ! Haha, org sabah ckp, SAKAI BAH ! Haha, aku mmg tak pandai nak buat header, tu pun, tnya kt spupu2 ngan kwn2 mcm mna nak buat header. Hurmm, tak pe, tak pandai tu la menjadikan kita nak belajar, sebab ilmu tu takkan dtg kalau tak dicari, betul tak ?
Kalau nak tau, masa nak letak header tu, aku tukar header 3 kali, sebab nya tak center. Haa, tu la, SAKAI BETUL LA BAH AKU INI ! Haha, almaklumlah, budak baru belajar. Memang tak banyak pengalaman. Hurmm, mcm kakak spupu aku kata, kita belajar perlahan-lahan, sbb dah kira bagus kalau ada minat dan pengalaman. Tak gitu ? Hurmm, aku dah mcm pakar motivasi dah ni. Hurmm, haha.

~ HEADER AKU BERHASIL ! ~

Adie & Cheya

a lil bit twins kan.. ?? haha ~ geer banget ! hehe

Dah Nak Dekat Exam Dah

Assalamualaikum

korg apa kabar ? aku,,sihat alhamdulillah, aku harap korg pun sihat juga ya, amin.
hurm, x lama lagi aku dah nak exam. hurm, korg doa kn ya aku dpt score dgn baik 21 subjek tu. hurm, korg mesti pelik kan knpa aku ambil byk subjek. hurm, ni sbb nya aku skolah d skolah menengah ugama islamiah, bukan skolah menengah kebangsaan agama ya. hurm, menengah ugama dgn menengah kebangsaan agama lain tau. menengah ugama ada byk pelajaran agama selain bahasa arab,iatu :

-feqah
-tauhid
-muthola'ah
-akhlak
-tarikh Islam
-nahu
-saraf
-insya' [ karangan bahasa arab ]
-tafsir
-hadith
-imla'
-Al-Qur'an

hurm, menengah kebangsaan agama pula, kt sana, korg boleh bljar bahasa arab je. hurm, dua-dua skolah tu mmg terbaik, tapi, kn ke rugi kalau kita x blajar feqah, tauhid, tafsir dan semua yg ada kt SMU ? betul x ?

hurm, aku ni dah nak exam pun masih nak malas lagi, sptutnya aku mesti struggle nak blajar, ni x, byk sgt buang masa, aku pun x tau dah apa aku nak jadi. hurm,aku x nak juga nak nyusah kan mama gn babah aku, he he . actually, tu la calling aku adik-beradik utk parents aku.

hurm,aku nak target sekurang2nya aku dpt 10A pun cukup la, tapi, kalau nasib aku dpt lebih dari tu, alhamdulillah, tapi, aku x nak tau ckp je. aku nak usaha jugak. exam lepas, aku dpt no 2 kt kelas aku. hurm, peratus pun x jauh sgt dari kwn aku yg dpt no 1 tu, aku dpt 79.4%, dia pula dpt 79.6%. hurm, aku kalah 2% je. tapi, dah kira byk la aku dpt tu. bukan senang tau nak kalah org yg dpt UPSR 5A ni, aku UPSR 4A1B je. aku x pandai sgt mcm dia, SRU pun dia dpt Mumtaz, aku dpt Jayyid Jiddan je. hurm,,aku mmg bgga la dpt kwn yg pandai mcm dia. he he .

aku nak sama2 berjaya dgn kawan2 aku, aku x nak la, nanti kalau dah dpt result, yg lulus hepi, yg gagal sesedih. aku x nak la ada yg sesedih ni. aku nak sama2 usaha,sama2 berjuang,sama2 dpt. hehe.

aku azam exam kali ni aku dpt result lebih baik dari exam lepas. aku harap kawan2 aku yg lain pun cam tu jugak.

Adera Yayang : Hazirah Chia : Shikin Shinichi

ni kitorg 3 org yg dpt top 3 kt dlm kelas exam lepas. Shikin no 1, aku no 2, Chia no 3. cute2 kn kwn aku, he he. [aku x included]  ha ha .

aku doa kn juga, budak Aqwa tu dpt result yg baik dlm exam akn dtg ni. kwn2 dia pun aku doa kn juga. =)

oke la. smpai cni je oke entry aku kali ni. Asalamualaikum.

~study,study,study ! he he. dah jadi Upin gn Ipin dah. ha ha.

Why Did They Going Wrong ???

Assalamulaikum,,

eshh,,kes2 mcm ne la,,aku x suka,,enfon gn sim kad aku dah lose control... ambuk jua eyhh... sasak pulang ku !!!!

huahuahuahua...dah la sim kad tu aku dah nazar x nk buang,,kna bgi free taw,,bkn takat free je,,ABG AKU YG TERSYG yg bgi kt aku !!!!!  mamy !!! knpa enfon sma sim kad sya tu ??? mamy kasi beli enfon baru utk sya bleyh ka itu ??? amboi,,ko nk kena penyepak ke,,ko try ckp cm tu kt mama aku,,konfem,,ko kena kentut bedarah..

'abg,,,maf yar..sim kad yg abg kasi dekat dera tu,,going wrong suda..jgn bha abg mrh kalaw dera tia bls sms abg yar...ya la,,mna juga dera maw taw kn,,sim kad maw jdi bgtu...maf betul..dera taw abg beli sim kad tu guna duit abg sndri...maf betul2...dera sedeh ne,,ya la,,mna la taw kn,,sim kad tu tesekat,,alamat ukhwah kita pun tesekat...(Ya Allah,,apa yg aku ckp ne,,kalaw abg aku baca mampos aku ne..)...abg,,adik mintak maf sgt2..'
~over la minah sorg ne,,hehe,,aku la tu minah songeh tu..haha

~aku nak gak enfon aku gn sim kad abg aku uhh,,mcm dulu blik,,kalaw x,,smpai bile2 aku x dpt nk sms abg aku..aku syg kt abg aku,,huhu.. aku x nk abg aku sedeh.. nti,,aku pun sedeh..huhu

~dera syg kt abg taw,,hehe...

oke,oke..tu je ahh,,aku nk criter..pas ne,,aku dtg blik taw..hehe

Classmates Like RP !

Assalamulaikum..


aku actually x dpt nk tido..,,hehe.. jdi aku nk tulis psl classmates aku,,nma dia A.A.. secret arr..x leh nk bgtaw..kg pecah tembelang aku kg..mampos la aku..


oke,oke,,kita pggil dia Aqwa je k..


oke,,diani org nya serius sgt..tpi,,frenly gak.. aku gn dia x la rpat sgt..nk betegur pun susah sgt,,punca nya,,dulu kitorg prnh text..punya la jiwang,,semua ayat dia pkai..smpai2 dia pggil aku DEAR.. ko x geli ke dia ckp mcm tu,,haha.. aku x geli,,sbb,,jrg taw aku nk kna pggil mcm tu oleh org yg serupa mcm Randy Pangalila.. korg msti knal Randy Pangalila kn.. alaa,,aktor cute,,ensem2 tu..dia la tu..hehe..tpi,,lpas msuk blik k skolah,,nmpak bebeno le yg dia tu saje nk maenkn aku,,dia x lyn aku,,dia x pndg aku..aku pun,,apalgi,,sabor je laa,,kate x-boyfren aku,,hehe


lpas tu,,hari pertama msa bulan pose tu,,dia ada kol aku,,tegugup2 aku nk mnjwbnye..ye laa,,aku xprnh nk kol gn dia..sbb,,kt skolah x betegur pun..taw2 je,,dia kol aku,,
uhh,,dia ckp..dia nk mintak maf,,dia xda niat pun,,sbenarnya nk maenkn aku..tiba2,,aku fall in love buat kedua kalinya dgn dia..mna x nya..,,dia kol aku,,smpai nk berbuka pun,,enfon mc kt tgn,,lpas tu ,,aku pun ckp,,yg msa ne dah nk berbuka..nti la smbg kol lgi..


tiba2,,enfon aku bebunyi lgi,,msa tu ngam2 la org sabah bilang,,lpas berbuka,,aku pun answer laa,,dia tnya aku dah berbuka ke blum,,gile ke,,dah msuk waktu berbuka,,aku pun nk berbuka laa..dah la tummy aku dah nyanyi2 lagu hindustan ke dangdut ntah ape ntah..haha..lpas tu,,dia tnya aku mkn apa,,huhu,,point ne aku nk bahas .. dia tnya aku,,mcm aku ne gf dia je.. hehe,,jgn nk prsan la..hehe


lpas tu,,habis tarawih pun,,dia kol aku lgi,,dia suruh aku tgok bintang kt luar rumah,,cantik katanya,,aku pun tgok le,,xkn x nk tgok plak,,peluang tu.. mula2 aku tgok satu bintang pun xda.. lpas tu dia ckp,,bintang tu ada..aku pun crik la lgi bintang tu,,n last2 aku dpt gak tgok bintang tu,,mmg cantik sehh..aku x prnh lgi dlm hidup aku tgok bintang yg cantik mcm tu.. mgkin,,tu la bintang frens kitorg..mula2 ,, aku mmg x cya kalaw Aqwa nk buat trip romantik gn aku..tpi,,lpas aku tgok bintang tu,,aku skrg dah pcya sgt kt dia..yg aku fkirkn skrg ne,,cuma sgkaan buruk aku je..dia x buruk mcm yg aku sgka kn la.. dia baek sgt.. aku syg dia mcm aku syg kwn2 aku yg laen..


dia ne student lelaki plg pndai kt kelas aku gak..dia ne terror Seni Khat.. dia mmg jiwa Khat la..lpas tu,,dia ikut nasyid,,n then,,dia pengawas disiplin kt kelas aku,,tu yg aku janggal sgt mula2 dia jdi pd kt kelas aku,,ye laa..aku kn raja segala kacang hantu..hehe..x jugak la..aku juz kidding je..


satu psl dia yg aku sgt suka,,dia kalaw timing org,,mata dia mengancam sgt.. dah la mata dia sepet,,tpi,,cute,,tetap ada pda dia..hari tu,,dia hntr buku kt dpan kelas,,lpas tu,,ustaz aku tegur dia,,ustaz aku kata,, 'NI PALING COMEL LA JUGAK D KELAS KAMU NE..'..lpas tu,,dia snyum..dah la dia snyum,,serupa RP..mengancam sehh..tegugat keimanan ku..hehe


tadi plak,,di sakit,,so,,dia kna hntar pegi hospital..telepas chance la aku nk tgok dia hri ini..xpe..abg aku pun aku blum jumpa..hehe
agaknya abg aku mrh x aku x jumpa dia..huhu..mampos aku dohh..


hri tu,,dia befday,,aku rasa aku je org yg blum prnh wish befday dia..kwn2 aku yg laen,,suma dah wish dia,,aku je blum..bkn blum,,aku mmg x nk wish dia..sbb,,aku taw dia x kn lyn wish aku punya..so,,lebih baek aku diam..kn ke bgus..?? hehe


oke,,tu je la entry aku psl kwn sehati sejiwa aku uhh..nti aku tulis lgi yarr..